Közélet [2001. május 29., kedd]
"Legyünk jók, ha tudunk..." - a Váci Nemzeti Kör felhívása

A dévai „Szent Ferenc Alapítvány” 1993-ban nyitotta meg a „Magyarok Nagyasszonya Gyermekotthon” kapuit Erdély árva és sanyarú helyzetű gyermekei számára. A ferences kolostorban, s a szomszédos tömbházban immár majd 250 gyermek él „szociális családokba” szervezve. Egy-egy nevelő 8-10 gyermekről gondoskodik. Az alapítvány 1995-ben megalapította a „Magyarok Nagyasszonya Iskolát”, amelyben – bízva az adományokban – remélhetőleg kialakíthatják a IX-XII. osztályt is. A gyermekek nemzeti identitásuk megőrzését célzó nevelést, oktatást, teljes ellátást kapnak Isten gondviselő szeretetére támaszkodva.
A Váci Nemzeti Kör 2000-ben vette fel a kapcsolatot Dévával. Az elmúlt időszakban többször jártunk a gyermekotthonban, s jószándékú adományozóinknak hála, soha nem mentünk üres kézzel, s mindig élményekkel telt szívvel érkeztünk vissza.

Idén nyáron vendégül látunk húsz gyermeket, akiket családoknál szeretnénk elszállásolni. Ehhez kérjük a váciak önzetlen segítségét. Várjuk azok jelentkezését, akik 2001. július 9. és 15. között Vácott, vagy környékén szívesen vendégül látnának 8 és 16 közötti életkorú gyermeke(ke)t.

A vendéglátóknak cserében lehetőség nyílik Déván eltölteni néhány napot.

Jelentkezésüket a következő címre várjuk:

Moys Zoltán
2600 Vác, Kandó K. u. 41.
Tel: 27/318-492 (este)
Mobil: 20-916-99-67
Drótposta: moya@zpok.hu

Feladó: moya@zpok.hu, moya@zpok.hu