Közélet [2001. június 10., vasárnap]
Testvérvárosi küldöttség Deuil-la-Barre városából

Franciaországi testvérvárosunk, Deuil-la-Barre küldöttségét láttuk vendégül június 5-10. között. JEAN-CLAUDE NOYER polgármester úr és DOMINIQUE PETITPAS alpolgármester asszony rövid látogatása alatt a városok közötti kapcsolat továbbfejlesztéséről, az eddig feltáratlan együttműködési területekről esett szó. A Párizstól 10 km-re fekvő hangulatos kisvárossal éppen tíz éve kötött együttműködési megállapodást Vác városa, emellett pedig 2001. a magyar kultúra éve Franciaországban, amelynek keretében több magyar vonatkozású programot is szerveznek testvérvárosunkban. Megállapodás született arról is, hogy az idei Váci Világi Vigalom alkalmával Deuil-la-Barre-ból egy fúvósegyüttest látunk vendégül.
A francia város polgármestere hivatalos elfoglaltságai miatt már 7-én visszautazott, ám Dominique Petitpas asszony részt vett városunk valamennyi hétvégi rendezvényén. Megismerhette városunk programkínálatát a „Koccintsunk a nyárra” rendezvényen és nagyon jól érezte magát a Cotton Club Singers Városháza udvari koncertjén. Az eseménydús esték után az alpolgármester asszony indult a Fut a Vác versenyén is, ahol különdíjat vehetett át.
A küldöttség fogadásának és programjának előkészítésében és vendéglátásukban nagy része volt a Mészáros családnak, így ezúton is köszönjük László, Erzsébet asszony, Ákos és Judit segítőkész közreműködését!

Feladó: Városháza - Polgármesteri Kabinet, info@varoshaza.vac.hu