Közélet [2009. március 20., péntek]
Váci Tavaszi Fesztivál

A Madách Imre Művelődési Központban március 20-án a 25 éves Váci Szimfonikus Zenekar gálaestjével veszi kezdetét a váci tavaszi fesztivál, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, közreműködésével. A több mint három hetet felölelő programsorozaton színpadra lép:
Halász Judit, a Budapest Klezmer Band, Kapócs Zsóka, Frenák Pál Társulata. A Színházi világnap alkalmából bemutatásra kerül Molnár Ferenc: Üvegcipő című színjátékát, A. L. Webber: József és a színes szélesvásznú álomkabát musical előadást, és a Harmonika szerelmesei produkciót láthatja a közönség. A Haydn évforduló alkalmából a Vox Humana Énekkar és a Váci Szimfonikus Zenekar lép fel.
Kiállítások Vác több helyszínén lesznek. Tumbász András fotóművész kiállítása a Curia galériában, Molnár Ferenc fotóművész a Margaréta kávéházban, a művelődési központban pedig Vincze József szobrászművész és Magyar Miklós festőművész közös tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők. A váci Arcus Kiadó gondozásában megjelent könyveit mutatja be személyesen a szerző, Sándor György.
A programokra már január óta értékesít jegyeket a művelődési központ, így nem véletlen, hogy a legnépszerűbb előadásokra már minden jegy elkelt.

A fesztivál főszervezője:
Madách Imre Művelődési Központ

További információ

Feladó: vac.hu