Közélet [2009. április 20., hétfő]
FELHÍVÁS: Japán csereprogram

A japán Yurihonjo városa és Vác között működő csereprogram keretében 2009. július utolsó hetében (a pontos dátumokat a későbbiekben küldi a japán fél) városunk vendége lesz egy ifjúsági küldöttség.

A két város ifjúsági csoportjai 1998 óta évenkénti váltásban látogatják egymást. Az első évben a váci diákok fogadják japán társaikat, a második évben pedig ők utaznak Yurihonjoba. A program a 13 - 17 éves korosztály számára nemcsak arra nyújt lehetőséget, hogy fiataljaink megismerkedjenek Japánnal, hanem azáltal, hogy családoknál kerülnek elszállásolásra, a japán élet különböző területeivel közvetlenül is megismerkedhetnek, és gyakorolhatják az angol (esetleg japán) nyelvtudásukat.

A japán diákokat olyan családoknál szállásoljuk el, ahol hasonló korú, angol vagy japán nyelvet beszélő gyermek él.

Várjuk tehát mindazon családok jelentkezését, akik szeretnének részt venni ebben a programban és vállalják a japán gyermek befogadását (szállás - lehetőség szerint külön szobában -, napi háromszori étkezés, szállítás, programok), valamint a csereprogram második évében az útiköltség kifizetését (ez 2008-ban 320 000 forint volt. Yurihonjoban a teljes ellátás fedezve lesz).

Együttműködésüket előre is köszönjük és várjuk leveleiket a mellékletben található elérhetőségeken.

Magyar - Japán Baráti Kör

Feladó: Városháza