Közélet [2010. február 10., szerda]
Váci Tavaszi Fesztivál - immár nyolcadszor

Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Váci Tavaszi Fesztivál, amely március 18. és április 1. között 13 előadással és 4 kiállítással várja a látogatókat.

A rendező Madách Imre Művelődési Központ (MIMK) szervezésében sajtótájékoztató keretében ismertették a nagy érdeklődéssel várt eseménysorozat főbb jellemzőit.
Városunk polgármestere, dr. Bóth János, mint fővédnök vázolta, hogy milyen szerepe van Vác kulturális életében a Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködve lebonyolítandó rendezvénynek. Kiemelte: bár a gazdasági körülmények nehezítik az anyagi háttér megteremtését, Vác, mint fesztiválváros nem engedhet a már megszokott és elvárt magas nívóból.
Iványi Károlyné, a MIMK igazgatója ismertette az előkészítés fázisait, a sorozat fontosabb állomásait. Örvendetesnek mondta, hogy a vártnál is nagyobb az érdeklődés, jó néhány eseményre napokon belül elfogyhatnak a belépők. Természetesen a 2010-es Chopin-emlékév apropóján kiemelt szerep jut a komolyzenének.
Mint azt Bogányi Gergely, Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, városunk díszpolgára említette, az ő közreműködésével megrendezendő nyitókoncert is felidézi a zeneszerző alakját. A Váci Tavaszi Fesztivál kísérőprogramja lesz a Magyar Jazz Ünnepe címet viselő sorozat, amelyre kedvezményes bérleteket bocsátottak ki.

(A március második felében zajló fesztivál részletes programja megtekinthető a www.mimk.vac.hu weboldalon, illetve Váci Hírnök ez évi első száma is tartalmazza.)

Feladó: ES, estv@estv.hu