Közélet [2010. március 6., szombat]
Lakossági vélemények a Belváros helyzetéről

A mélygarázs körül kialakult helyzet megvitatása, a lakosok véleményének megismerése érdekében hívott össze lakossági fórumot a belvárosi terület egyik önkormányzati képviselője, Ványi Lászlóné.

A városházán megjelent mintegy nyolcvan érdeklődő előbb meghallgatta a kivitelező cég képviselőjének, Hajdu Vilmosnak állapotértékelését, aki 90 % fölöttinek mondta a készültségi fokot. A város részéről a műszaki ellenőrzéssel megbízott Füzesi Attila elmondta, az általa tapasztalt minőségi kifogásokat írásban eljuttatta az érdekelteknek. Felhívta a figyelmet a mélygarázs környezetének rendbetételére. Később, kérdésre dr. Dora Péter jegyző megerősítette: a térfelszín, az utak és járdák javítása a kivitelező kötelessége.
Ezt követően több órán át érkeztek a kérdések, észrevételek a mélygarázzsal kapcsolatosan, de gyakran kerültek szóba a Főtér-Főutca program folytatása által előtérbe kerülő problémák is. Espár Péter, a Főmérnökség munkatársa hangsúlyozta: az előkészületi munkák folyamatban vannak és ebben szem előtt tartják az ott érdekelt vállalkozók észrevételeit is.
Többen alapjaiban kérdőjelezték meg a mélygarázs fontosságát, melyre válaszolva Fördős Attila levezető elnök idézte fel az építkezéssel összefüggő korábbi testületi döntéseket.

Feladó: ES, estv@estv.hu