Közélet [2010. március 8., hétfő]
Remek világversenyt rendezett Vác

Az elmúlt hétvégén a váci stadion és az azt körülvevő liget adott otthont az értelmileg sérült és tanulásban akadályozott sportolók mezei futó világbajnokságának.

A résztvevők pénteken a városnézést követően filmvetítésen vettek részt, majd meglátogatták az új helyre költözött váci sportkiállítást. A látványos megnyitónak a világverseny apropóján rendezett gyermek rajzverseny (alsó képünk) eredményhirdetése után a Boronkay iskola tornacsarnoka volt a helyszíne (felső képünk). A rendezvényt az Árpád-iskola majorett csoportja, a Váczi Néptáncegyüttes és a Jeszenszky Jazzbalett nagysikerű produkciója színesítette.
Az ünnepségen dr. Bóth János polgármester vázolta fel a város sportmúltját és jelenlegi sportéletének jellemzőit. Ezt követően Monspart Sarolta, az esemény fővédnöke, valamint Gódor László a Magyar Parasport Szövetség elnöke köszöntötte a vendégeket és kíván sok sikert a versenyzőknek.
A kétnapos verseny egy remek hangulatú záró gálával fejeződött be, ahol Simóka Bea minisztériumi szakállamtitkár adta át a különdíjakat. A város nevében dr. Molnár Lajos alpolgármester köszönte meg a szervezést és a részvételt, valamint átadta az aktív versenyzéstől búcsúzó Fonódi Gábornak Vác ajándékát.
(Az esemény sportvonatkozású eredményeit a Sporthírek rovatunkban találhatják az érdeklődők.)

Feladó: ES, estv@estv.hu