Közélet [2010. március 16., kedd]
Nemzeti ünnep Vácott

Vác Város Önkormányzata a hagyományoknak megfelelő emlékezett az 1848-as forradalom és szabadságharc történéseire, hőseire.

A városi ünnepségsorozat március 15-én a Petőfi-emléktáblánál kezdődött, ahol a Juhász Gyula Általános Iskola diákjainak műsorát koszorúzás követte. Az önkormányzat részéről Csereklye Károly és Molnár Lajos alpolgármester helyezte el az emlékezés és a tisztelet jelképét, majd a helyi általános iskolák képviselői helyeztek el koszorúkat.
Deákváron, a Landerer-emléktáblánál a váci média munkatársai emlékeztek meg a forradalom sajtószabadságra gyakorolt szerepéről, az alsóvárosi emléktáblánál pedig a lengyel légió tiszteletére helyezték el az emlékezők a kegyelet virágait.
A délutáni Kossuth téri toborzót követően az ünnepi menet résztvevői az 1848-as emlékműnél rendezett központi ünnepségen az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola irodalmi műsora után dr. Ősi János igazgató beszédét hallgatták meg, majd a város, a pártok és civil szervezetek koszorúi mellett a váci polgárok is egy-egy szál virággal adóztak a szabadságharc emlékének.

Feladó: ES, estv@estv.hu