Közélet [2010. április 8., csütörtök]
Teltházas fórum a Belvárosról

Egy nappal a területen érdekelt vállalkozókkal történt egyeztetés után Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének márciusi határozata értelmében újabb lakossági fórum került megtartásra a Főtér-Főutca rekonstrukció II. üteméről.

A városháza nagytermét megtöltötte az a mintegy száz érdeklődő, akiket dr. Bóth János köszöntött, majd Imre Zsolt, a Városfejlesztő Kft. időközben lemondását benyújtó ügyvezetője ismertette a beruházás főbb paramétereit. Espár Péter, a Főmérnökség munkatársa kivetítő segítségével részletezte a terveket. Mint megtudtuk, a 700 millió forintos uniós projekt megvalósítására 18 hónap áll rendelkezésre, átadására az elképzelések szerint 2011 nyarának végén kerül sor. Mivel a pályázott összegnek csak mintegy felét sikerült Vácnak elnyernie, az eredeti tervekhez képest szerényebb volumenű fejlesztés és felújítás valósul meg.
A lakosok által felvetett problémák eleinte a témát érintették, majd a másik belvárosi beruházás, a mélygarázs építése körüli huzavona is terítékre került. A több, mint kétórás fórum alatt többen határozottan követelték, hogy politikamentesen, a város érdekeit szem előtt tartva, a jog és demokrácia mentén döntsenek az illetékesek a függőben lévő kérdésekben.

Feladó: ES, estv@estv.hu