Közélet [1970. január 1., csütörtök]
Modern távhővezeték Alsóvároson

Befejeződött a váci primer távhővezeték korszerűsítésének első üteme, a Földváry tér egy részén immár üzembiztos, korszerű hálózaton keresztül kapják a távhőt a lakosok.
A Váci Távhő Kft. sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a két ütemben megvalósuló projekt első üteme határidő előtt elkészült. Rakonczai Róbert ügyvezető igazgató elmondta: a július végén elkezdett munkák kivitelezője, a Tectum Kft. a százmilliós beruházást a lakossági szolgáltatás minimális üzemszünetével, kiváló minőségben végezte el, amit a próbaüzem is bizonyított. A 600 méteres nyomvonalon alkalmazott technológia ezentúl lehetővé teszi a gyors, pontos és az eddigieknél kisebb bontási munkákkal járó javításokat.
Benicsek Jenő főmérnök a jövő májusban elkezdendő második ütem terveiről beszélt. A 2011. augusztus végi határidőre tervezett újabb korszerűsítés a Földváry tér Vám utca felé eső területén közel ezer folyóméteres vezeték felújítást jelent majd. Elkészültével összességében mintegy 2300 lakossági és 86 közületi fogyasztó biztonságosabb fűtési és melegvíz szolgáltatási ellátása valósul meg.
Tomori Pál, a Váci Távhő Kft. felügyelő bizottságának elnöke ismertette, hogy a város 90 milliós támogatással járult hozzá a projekthez, egyben köszönetet mondott az érintett területen lakóknak és közlekedőknek a türelemért, valamint a kivitelezőnek a gyors, pontos munkáért.

Feladó: ES, estv@estv.hu