Közélet [2010. december 12., vasárnap]
Téli tárlat

Vác Város Önkormányzat és a Madách Imre Művelődési Központ (MIMK) közös szervezésében idén is közös kiállításon mutatják be amatőr és hivatásos váci és Vác környéki művészek különböző stílusú alkotásaikat.
A hagyományos Téli tárlat megnyitójára december 11-én került sor a művelődési központ aulájában. A Szabó Sándor gitárművész kompozíciói által keretbe foglalt eseményen Mokánszky Zoltán alpolgármester köszöntötte a kiállítókat és a megjelent művészetbarátokat, majd Szemadám György festőművész, író elnök zsűritársai – Aknay János festőművész és Tumbász András fotóművész - nevében is értékelte a beérkezett műveket. Kiemelte: a nagyon sokszínű anyagnak csak mintegy fele kaphatott helyet a tárlaton. Köszönetet mondott a pályázóknak és elmondta: véleménye szerint Vác messze földön büszke lehet művészeire, kulturális életére.
A díjazottak közül Bardócz Lajos grafikus Iványi Károlyné igazgatótól vehette át a MIMK különdíját, míg a város elismerését Németh Árpád festőművész érdemelte ki. A zsűri harmadik helyezéssel jutalmazta Fekete István fotóművészt, második díjra érdemesítette Molnár László József grafikust, míg az idei Téli tárlat fődíját – az "Egy nap kezdete" és a "Deus ex machina" című munkájáért (alsó képünkön) - Bálint Zsombor festőművész kapta (felső képünkön).
A kiállítás a művelődési ház emeleti galériájában 2011. január 17-ig tekinthető meg.

Feladó: ES, estv@estv.hu