Közélet [2010. december 17., péntek]
Esztendő záró ingyenes programok

Szerdán sajtótájékoztató keretében ismertették azokat az év végi programokat, amelyeket a helyi önkormányzat szervez a legkisebbektől az idősebb korosztályig a legszélesebb érdeklődési körű lakos számára.
Dr. Schmuczer Istvánné, a Művelődési és Oktatási Bizottság elnöke elmondta: már korábban elkezdték szervezni a programokat. Ennek eredményeként december 17-én pénteken az óvodás és általános iskolások részére félóránként indítanak mikulásvonatokat 14 és 18 óra között. A kivilágított járművek 14 órától várják a belvárosi gyerekeket a művelődési ház elé, a deákváriakat pedig a Radnóti iskola elé.
A karácsonyi díszítésen is változtatott az önkormányzat a főtéren, december 18-án szombaton pedig 10-től 12 óráig, valamint délután 16-tól 18-ig élő betlehemi műsorral és teával várják majd a Március 15. térre a gyerekeket és a családokat. December 27-től 31-ig gazdag programokkal várják a látogatókat, melyeket a művelődési ház szervez. Színházi előadást, gyermekbábszínházat, és előszilvesztert ajánlanak az érdeklődőknek.
Újdonság lesz a főtéri szilveszteri buli amelyre élőkoncertekkel, éjféltől tűzijátékkal és utcabállal várják a bulizni vágyókat. 18 órától kezdődnek majd a programok, ezalatt a főtéri vendéglátóipari egységek is nyitva lesznek, amelyek az utcán is árusítják majd a szilveszteri finomságokat. A szervezők egyébként fűtött sátrakat is biztosítanak a rendezvény helyszínén. Január 2-án még a művelődési házban a Váci Szimfonikus Zenekar előadásában a Denevér című darab kerül megrendezésre
Fördős Attila polgármester elmondta: a váci önkormányzat a jövőben rendszeressé szeretné tenni az év végi programokat.

Feladó: ES, estv@estv.hu