Közélet [2011. február 16., szerda]
Megválasztották a holding ügyvezetőjét

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete február 10-i rendkívüli összejövetelén zárt ülésen megválasztotta a Váci Városfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatóját. Erről és egyéb aktualitásokról a városvezetés sajtótájékoztatón számolt be.
Fördős Attila polgármester elmondta: a kiírt pályázatra két személy adta be a pályázatát. Ezeket a szakbizottságok elbírálásra megfelelőnek találták. Így a jelentkező gödöllői és váci pályázót is meghallgatták a testületi ülésen, majd kérdéseket intéztek az elképzeléseikről tájékozódva. Ezt követően titkos urnás szavazás következett, amely eredményeként a leadott 12 voks közül 11-et Tar György (képünkön) váci ügyvéd nyert el. A 36 esztendős ügyvezető igazgató határozott időre, öt évre kapta a megbízást. (Tar György rövid életrajza mellékletünkben megtalálható.)
Mokánszky Zoltán alpolgármester előbb a város által megtett intézkedéseket ismertette a Honvéd utcai aluljáró közlekedési nehézségei kapcsán, majd elmondta: a városvezetés elképzelése szerint nem kerül sor egy váci fenntartású intézmény megyének történő átadására sem.

Feladó: ES, estv@estv.hu