Kulturális
K.É.K - Kortárs Értékek Kiállítása
Kezdés: 2011. május 27., péntek
Befejezés: 2011. július 3., vasárnap

Május 27. és július 3. között az eddig megszokottól eltérő kiállítással várja az érdeklődőket a Váci Értéktár.

A K.É.K – Kortárs Értékek Kiállítása újfajta elgondolásának alapja az volt, hogy létrehozzunk egy olyan kortárs művészeti teret ahol az itt élő vagy Váchoz kötődő tehetséges fiatalokat felkarolva, egy csoportos kiállítás keretén belül lehetőséget nyújtsunk a bemutatkozásra. Ez a találkozás egyaránt izgalmas lesz a Művészeknek és Látogatóknak, hiszen elsőként adhatnak hírt magukról azok a fiatal alkotók, akik valamilyen módon (érzelmileg vagy fizikailag) kötődnek, Váchoz.

18 fiatal 38 munkáját állítjuk ki, képző- és iparművészeti alkotásokat, melyeket egy három tagú zsűri (Molnár László József grafikusművész, az Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszékének tanára, Koltai-Dietrich Gábor festőművész, Bálint Zsombor szobrászművész, keramikus) válogatott össze szigorú szakmai szempontok alapján.

Május 26-án, 17 órakor, a zenés megnyitó ünnepségen a megjelenteket a Fónagy & Walter Vendég- és Borház vendégeli meg. A kiállítást Vác Város polgármestere, Fördős Attila, majd az idősebb művészgeneráció nevében Németh Árpád festőművész mutatja be a fiatal alkotók munkáit.

A Váci Értéktár szeretettel vár minden érdeklődőt!

Link: www.ertektar.vac.hu