címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A váci idõsotthonokban még egyetlen embert sem oltottak be

A váci idõsotthonokban még egyetlen embert sem oltottak be

Az Operatív Törzs napi tájékoztatása során igen gyakran elhangzik, hogy a kormány oltási terve szerint az egészségügyi dolgozók mellett a legveszélyeztetettebb csoportok kapják meg elsõként a vakcinát. Január elsõ hetében bejelentették az idõsotthonokban lakók oltásának indulását és rá egy hétre a Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint a száz fõnél több gondozottat ellátó intézményekben is megkezdõdik ez a fajta védekezés a koronavírus ellen.

Az elõzetes jelentkezés során a váci Idõsek Otthona és Klubjában a gondozottak 95%-a kérte a védõoltást. A jelentkezéseket az intézmény vezetése el is juttatta az illetékesekhez. Városunk önkormányzati idõsotthonaiban mindezidáig azonban sajnos nem került sor egyetlen dolgozó, és egyetlen gondozott beoltására sem.

A központi tájékoztatás szerint az intézményeket mobil oltócsoportok keresik fel és a helyszínen történik meg a vakcina beadása. Ennek az oltócsoportnak a Vácra érkezésének idõpontjáról egyelõre nincs információ, csupán arról érdeklõdtek a váciaktól, hogy a vakcina beadását meg tudják-e oldani helyi szakemberrel.

Feladó: Városháza

EU pályázatok