címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Megkapták az elsõ oltást

Megkapták az elsõ oltást

Az elmúlt hét második felében minden igénylõ magkapta a covid-19 vírus elleni vakcina elsõ oltását városunk három idõsotthonában és a Szociális Szolgáltatások Házában. Az intézményeket eddig elkerülõ járvány ellenére kimagasló arányban igényelték az érintettek a beoltást.

Ma reggel Inotay Gergely adott információt a hétvégén történt fejleményekrõl. „Az intézményvezetõk érdeklõdésemre arról tájékoztattak, hogy a Vácra érkezõ oltócsoport rendben elvégezte feladatát és mindenki, aki kérte, megkapta a vakcina elsõ dózisát. Ezúton is köszönetet mondok az Idõsek Otthona és Klubja, valamint a Szociális Szolgáltatások Háza munkatársainak az eddigi eredményes vírusellenes tevékenységükért. Külön öröm, hogy a rászorulók, a leginkább veszélyeztetettek felelõsségteljes módon, igen nagy arányban igényelték a beoltást. További jó egészséget kívánok mindannyiuknak.” – mondta az alpolgármester.

Örvendetes a hétvégi fejlemény, hiszen egy hete a helyi sajtó csak arról adhatott hírt, hogy még idõpontot sem kapott az idõsotthoni intézmény az oltási napokra. A vakcina beadása egyben reményt ad arra, hogy továbbra is meghozza gyümölcsét az az önkormányzati segítség, mely során az város kiemelten óvta és különbözõ védõeszközökkel szerelte fel a legveszélyeztetetteb váci polgárokat ellátó, ápoló intézményeket.

A tervek szerint az e két váci szociális intézményben beoltottak a második adag oltóanyagot három héten belül kapják meg.

Feladó: Városháza

EU pályázatok