címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Fa visszavágások: több éves probléma megoldásába kezdtek

Fa visszavágások: több éves probléma megoldásába kezdtek

A hét elején a Berkes András utcában, csütörtöktõl a Földváry lakótelepen dolgoznak gõzerõvel a város nemrég vásárolt céleszközei, a daruskocsi és az ágdaráló.

A lakossági panaszok nyomán felhalmozódott hibajegyek is mutatják, milyen régi probléma oldódik meg például Vác lakótelepein is azzal, hogy jelentõs mennyiségû közterületi fa visszavágását kezdik meg. Kiss Zsolt alpolgármester szerint több esztendõs elhanyagoltságot orvosolnak pár hét intenzív, szervezett munkavégzéssel.

A fák állapota, a lombozat és a gallyak túlburjánzása miatt sokan panaszkodnak amiatt, hogy épülethomlokzatokat, lakásablakokat, tetõket veszélyeztetnek a visszavágatlan gallyak, veszélyesek az elöregedett, beteg fák, vagy éppen nem jut elég fény a lakásukba. Ezekben a napokban a Földváry téri lakótelepen mintegy 80 fa szükséges kezelése történik meg egyrészt a most vásárolt kosaras daruskocsi segítségével, másrészt a tavaly beszerzett ágdaráló gyors munkájával.

A tervek szerint az alsóvárosi fakarbantartás után Vác további sûrûn lakott területein folytatnak majd hasonló munkát a Váci Városfejlesztõ Kft. munkatársai.

Feladó: Városháza

EU pályázatok