címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Véleményeket várnak a jövõ vasútjáról

Véleményeket várnak a jövõ vasútjáról

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia (BAVS) a fõvárost és agglomerációját érintõ elõvárosi kötöttpályás közlekedésnek, azaz a MÁV elõvárosi vasútvonalainak, illetve a HÉV-vonalaknak a fejlesztésérõl szóló, átfogó, hosszú távú célokat és az ezek eléréséhez szükséges fejlesztéseket meghatározó dokumentum, amely új alapokra helyezi a vasút és a HÉV-ek szerepét Budapest és térsége életében.

A Stratégia azt a célt tûzi ki, hogy 2040-ig tartó, átfogó és egymásra épülõ, komplex beruházások megvalósítása révén, összességében 80%-kal növelje az elõvárosi vasútvonalakon utazók számát és ezzel csökkentse a Budapestre terhelõdõ autóforgalom környezeti, egészségügyi és gazdasági terheit.

A Stratégia részletes intézkedési tervet, vonalankénti fejlesztési terveket tartalmaz. A Stratégia dokumentumai megismerhetõk a www.budapestvasut2040.hu oldalon.

A Stratégia most megkezdõdõ társadalmi egyeztetése megelõzi a Kormány döntését, így a dokumentum elfogadása elõtt a beérkezõ vélemények beépítésére még van lehetõség, a Stratégia szövegéhez tett észrevételeket és javaslatokat a budapestvasut2040@bfk.hu e-mail címre várja a Budapest Fejlesztési Központ 2021. március 6-ig.

Az oldalon nem csak a Stratégia véleményezésére nyílik lehetõség, hanem a most induló, tervezett fejlesztésekhez is lehet javaslatokat fûzni egy részletes kérdõív segítségével. Az itt megadott javaslatokat az egyes állomások és vasútvonalak tervezése során veszi figyelembe majd a BFK. A kérdõív a https://budapestvasut2040.hu/kozos-tervezes/ oldalról érhetõ el.

Feladó: Városháza

EU pályázatok