címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Április 24-re halasztották a város által megszervezett elektronikai hulladékgyûjtést

Április 24-re halasztották a város által megszervezett elektronikai hulladékgyûjtést

Bár minden szükséges szervezõmunkával végeztek, a város által megszervezett elektronikai hulladékgyûjtést a súlyos járványhelyzetre való tekintettel a polgárok egészségének védelme érdekében két héttel elhalasztották.

Az április 10-re tervezett, ám végül az elképzelések szerint két hétre rá, április 24-én szombaton megtartandó begyûjtésrõl Kiss Zsolt elmondta: minden készen állt ugyan a jövõ heti akció megtartására, ám úgy gondolták, most mindennél fontosabb az egészségvédelem „A korábbi önkormányzati ciklusokban évente maximum egy alkalommal lehetett elektronikai hulladékot szervezett formában leadni városunkban, de megtörtént, hogy teljes év eltelt ilyen lehetõség nélkül. Az új városvezetés tavalyra már két idõpontra is szervezett a váciak számára leadási lehetõséget.” – mondta az alpolgármester.

Az új rendszerû begyûjtés ismét a takarékosság jegyében megszervezett akció lesz, mely ingyenes leadási lehetõséget biztosít városunk lakossága számára. A váci önkormányzat ugyanis fontos feladatának tekinti a város közterületeinek rendben tartása mellett a lakosság hulladékleadási gondjainak enyhítését, a háztartásokban feleslegessé vált elektronikai hulladékok leadási lehetõségét is.

A szervezõk a lakossági elektronikai hulladékok leadására – ha a járványhelyzet engedi – április 24-én (szombat) 9-16 óráig biztosítanak lehetõséget a Váci Városfejlesztõ Kft. Deákvári fasor 2. szám alatt található telephelyének belsõ udvarában.

Feladó: Városháza

EU pályázatok