címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Önkormányzati fókuszban a váci gyermekek jövője

Önkormányzati fókuszban a váci gyermekek jövője

Egyre több hír jelenik meg azokról a váci felújításokról, fejlesztésekről, melyek a városban élő kisgyermekek mindennapjait meghatározó intézményi ellátás folyamatos javításáról szólnak. Ezen fejlesztések, felújítások összefoglalására és a tervek felvázolására kérte meg honlapunk a területért felelős alpolgármestert, Inotay Gergely.

Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít Vác jövendő nemzedékének boldogulására – kezdte az alpolgármester. Emlékeztetett arra, hogy már korábban elkezdték a váci óvodák korszerűsítését. Tavaly év végén 40 milliós forrásból lett komfortosabb a Hársfa utcai létesítmény, nemrégen pedig több oviban is birtokba vehették a gyermekek a kényelmesebb csoport- és tornaszobákat.

Öröm, hogy az önkormányzat több tízmilliót kért és kapott az Újhegyi, a Sirály és a Kölcsey utcai óvoda problémáinak megoldására. De a többi gyermekintézményben is folyamatos a játszóeszközök felújítása.
Inotay Gergely elmondta továbbá, hogy az elmúlt hetekben több mint egy tucat új játszóeszköz került kihelyezésre a parkok, játszóterek területére és a korábbiakat is sorra újítják, javítják a szakemberek. De nem csupán eszközfejlesztés történik, hanem az intézmények megközelítésének balesetveszélyét is igyekeznek csökkenteni. Közel félszáz városi fenntartású útszakaszon végeztek a napokban a zebrák újrafestésével, és több olyan gyermekintézmény közelében terveznek parkolóbővítést, ahol eddig problémás volt a várakozás.

„A város terveivel összhangban a most megítélt fejlesztési támogatások is az erőteljesen emelkedő lakosság-gyarapodáshoz igazodó infrastruktúra-bővítés irányába mozdulnak el. Az elvonások ellenére gondolkodásunk fókuszában állnak gyermeknevelési intézményeink. Bizonyítja ezt, a már említetteken túl, hogy a Vám utcai tagóvodájában 50 millió forintos konyhafejlesztés lesz. A Bauer utcai bölcsőde építése pedig – nagy részben uniós forrásból – a napokban elkezdődik: 56 gyermek nappali gondozása, fejlesztése 4 csoportban történik majd, várhatóan sok szülő munkába való visszaállását, boldogulását megkönnyítve ezzel.” – zárta tájékoztatását Inotay Gergely alpolgármester.

Feladó: Városháza

EU pályázatok