címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Hamarosan indulhat a Bauer Mihály utcai bölcsőde építése

Hamarosan indulhat a Bauer Mihály utcai bölcsőde építése

Az öt éve álló Bauer utcai bölcsődefejlesztés hamarosan kezdetét veheti. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a nagy részben uniós forrásból megvalósuló beruházás 56 gyermek nappali gondozását és sok szülő munkába való visszaállítását teszi lehetővé.

A bölcsődeépítésre 2017-ben ítéltek meg 334 millió forintot, azonban 2019-ig nem történt érdemi munkavégzés a területen. Az új városvezetés megválasztása után derült ki, hogy az időközben jelentősen megnövekedett építőipari árak miatt pluszforrást igényel a beruházás, amelyet Vác csak nemrég kapott meg a magyar államtól.

Ezt a pluszforrást adta át jelképesen a városnak Rétvári Bence, aki Kiss Zsolt alpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt: ha egy városban már megvannak a tervek és az ambíciók, akkor támogatják, hogy az építőipari árak emelkedése ellenére ne lehetetlenüljenek el a fejlesztések.

Kiss Zsolt alpolgármester megköszönte a bölcsődéhez biztosított 240 millió forintos pluszforrást. Arra emlékeztetett, hogy az első közbeszerzés kiírása után derült ki, hogy a felajánlott pénz már nem elég, hiszen a legolcsóbb ajánlat 540 millió forint volt. Az alpolgármester szerint a támogatással minden akadály elhárult az elől, hogy ez a projekt megvalósulhasson. Az önkormányzat a közművek kialakításával és a terület biztosításával is hozzájárul a bölcsőde megvalósításához.

Kiss Zsolt zárásképp hangsúlyozta: csak tavaly 2200 fővel bővült Vác lakossága, ez pedig azt bizonyítja, hogy a város egyre vonzóbb és élhetőbb hely.

Feladó: Városháza

EU pályázatok