címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Városi kitüntetések átadása – színesdiplomások köszöntése

Városi kitüntetések átadása – színesdiplomások köszöntése

Pénteken a Madách Imre Művelődési Központ színházterme adott helyet annak a nagyszabású kitüntetésátadó ünnepségnek, melyen egyben a színesdiplomás pedagógusokat is köszöntötték.

A korábban váci iskolákban-óvodákban tanító/oktató színes diplomás örökifjú pedagógusoknak Inotay Gergely az oktató-nevelő munka szépségét kiemelve mondott köszönetet, meleg szavakkal méltatva azokat, akik élethivatásul választott pályájukon a fiatalok oktatására, nevelésére áldoztak évtizedeket. Az alpolgármester párhuzamot vont a pedagógus pálya és a szociális területeken dolgozók áldozatvállalásban, gondolkodásban megnyilvánuló közös, a humán gondolkodást előtérbe örömmel végzett tevékenysége között.


A diplomáját több évtizede megszerző pedagógusoknak az utolsó munkahelyükként szolgáló oktatási intézmények vezetői adták át a virágcsokrot. Több, mint hat évtizede diplomázott, így gyémántdiplomát vehetett át Erdélyi Attiláné, Oravecz Istvánné, Skripeczky Gyuláné és Somogyi Györgyné. Ötven esztendeje történt diplomázása alkalmából arany díszdiplomát kapott Csendes Csabáné, Pajor Ferencné és Tekes Rozália.

A folytatásban a szociális ágazatban dolgozók és a Vác Város Sportjáért díjainak átadása következett. Az elismeréseket Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely alpolgármester és Fehér Zsolt, az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke adta át.

- „Vác Város Szociális Munkáért” kitüntető címben részesült Tóth Zoltánné, Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének élelmezés vezetője.
- köszönő/elismerő oklevelet vehetett át: Dornai Edit, Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének Szegfű utcai Bölcsőde kisgyermeknevelője; Kovács Istvánné, Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének Fejlesztő Napközi Otthon vezetője; Tenczel Ferencné, Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének Baba utcai Bölcsőde és Speciális Csoport vezetője; Déri Ditta, a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ családsegítője; Sigray-Szabó Mónika, a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ mediátora; Papp Livia, a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai-iskolai szociális segítője és özv. Lakatos Gézáné, Vác Város Önkormányzat Szociális Szolgáltatások Háza, Hajléktalanok Átmeneti Szállásának takarítónője.
- A 2003-ban kiérdemelt „Nemzet Sportvárosa” elismerés évében alapított „Vác Város Sportjáért” kitüntetést 2020-ban Németh András kézilabda mesteredző, id. Veres Ferenc sportszervező és a Nógrádi Tivadar-Noé Gábor masters evezőspáros érdemelte ki.
- A pedagógiai díjak közül „Váci Katedra” kitüntetést érdemelt ki: Bagyinszki Beáta, a Deákvári Óvoda vezetője, Dérné Laczhegyi Zsuzsanna, az Árpád iskola tanára és Furcsa Gábor, a mezőgazdasági technikum igazgatóhelyettese; „Vác Város Tehetséggondozásáért” kitüntető címet vehetett át Véglesiné Bíró Erzsébet, a Boronkay iskola tanára, „Vác Város Oktatását segítő” díjat érdemelt ki Lugosi Sándorné, az Alsóvárosi Óvoda munkatársa.

A rendezvény zárásaként megtartott állófogadás előtt Matkovich Ilona polgármester pohárköszöntőjében a váci polgárok nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak és a kitüntetetteknek az elmúlt években elvégzett munkájáért, a szeretetéért, az odaadásáért. Végül jó egészséget és még nagyon sok szép évet, sikeres életet kívánt az ünnepség résztvevőinek.

Az ünnepségen közreműködött Cs. Nagy Ildikó zongoraművész, Huszár Anita énekművész, és Laczkó Bálint, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulója.

(Képünkön: Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely alpolgármester és a szociális ágazat díjazottjai.)

Feladó: Városháza

EU pályázatok