címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elkezdődött a Vám utcai ovi konyhájának korszerűsítése

Elkezdődött a Vám utcai ovi konyhájának korszerűsítése

Mint arról korábban egy-egy beruházás kapcsán már írtunk, az elvonások és a kormányzati intézkedések hatására kieső jelentős bevételek ellenére folyamatos a váci gyermeknevelési intézmények felújítása, fejlesztése.

Erre szükség is van, mert városunk vonzereje az utóbbi pár évben érezhetően emelkedett és mintegy 2 ezer fővel gyarapodott a váci lélekszám. Az infrastruktúra bővítések, korszerűsítések között is prioritást kap a jövő nemzedékének komfortérzetét növelő bölcsődei és óvodai fejlesztések.

Ezeket összefoglalva Inotay Gergely emlékeztetett rá: a Hársfa utcai oviban mintegy 40 millió forintos korszerűsítés készült el még az elmúlt évben. A Deákvári főúti létesítmény tornaszobája speciális sportburkolatot kapott, a Nyár utcai gyermekintézmény balesetveszélyes parkettája helyett szalagparkettát fektettek le, a Kertész utcában az egyik csoportszoba burkolatát új PVC burkolattal cserélték ki, a Vám utcai óvoda régi, köves talajú öltözője pedig szintén PVC-s burkolatú lett. Már folyik a Bauer utcai bölcsőde építése, a héten pedig elkezdődött a Vám utcai óvodában lévő konyha korszerűsítése.

Ez utóbbiról már az érintett két választókörzet önkormányzati képviselői (képünkön) tájékoztatták csütörtökön a sajtót.

Kiss Zsolt elmondta, hogy a városvezetés megkülönböztetett figyelmet fordít a bölcsődei és óvodai körülmények javítására. „Megkezdődött Deákváron egy új bölcsőde építése és felújításokat, fejlesztéseket hajtunk végre a már működő gyermek létesítményeinkben is. Három óvodánk – például a szintén alsóvárosi Kölcsey utcai intézmény – napi működést nehezítő gondját felújítással oldjuk meg, de jelentős fejlesztés kezdődött itt, a Vám utcai oviban is, amely a tervek szerint novemberben készül majd el.” – mondta az alpolgármester.

Fehér Zsolt többek között kiemelte, hogy a tízezres lélekszámú Földváry lakótelepen is egyre növekvő igény van a kisgyermekek biztonságos, komfortos körülmények közötti elhelyezésére. „Egy sikeres pályázatnak köszönhetően az önkormányzat közel 25 millió forintos állami forrást kapott a Vám utcai konyha fejlesztésére. Ehhez ugyanennyit saját költségvetéséből áll a város. A megújult korszerű konyha bölcsődésekre és óvodásokra is főz majd. A munkaterületet a héten adtuk át a kivitelezőknek. Két cég összehangoltan dolgozik: egyrészt megújul a környezet, ugyanakkor modern konyhatechnikai eszközök kerülnek beépítésre. Ennek feltétele az elektromos közműfejlesztés, amire az önkormányzat saját forrásból további 1 milliót biztosított.” - zárta a tájékoztatót Fehér Zsolt szakbizottsági elnök.

Feladó: Városháza

EU pályázatok