címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szeretettel köszöntjük a szépkorú Pitz Pálnét és Valcz Magdolnát

Szeretettel köszöntjük a szépkorú Pitz Pálnét és Valcz Magdolnát

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte otthonában Pitz Pálnét (Marika nénit) és Valcz Magdolnát Inotay Gergely alpolgármester és Hegyvári Ágnes, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, akik átadták a miniszterelnöki üdvözlő dokumentumot, illetve városunk díszoklevelét és ajándékát.

Tavaly köszöntötte önkormányzatunk 90. születésnapja alkalmából Pitz Pált, ma pedig kedves felesége, Marika néni fogadhatta a városi ajándékokat. Az ünnepelttől megtudtuk, hogy mindössze két munkahelye volt, a második több mint három évtizedes karriert jelentett számára a vendéglátóiparban csoportvezetőként. Nagy családban nőtt fel, nyolcan voltak testvérek és már 67 éve él boldog házasságban Pali bácsival. Két gyermekük született, kiknek keresztneve megegyezik az anyuka, illetve az apuka keresztnevével. Öt unoka és három dédunoka teszi színesebbé a közös életüket.

Valcz Magdi néni Erdélyben született, kereskedelmi végzettsége van. A dési bankban dolgozott, ott ismerte meg férjét, akivel annak 2000-ben bekövetkezett haláláig élt boldogságban. Banki alkalmazottként ment nyugdíjba, majd 2011-ben (1940 után másodszor) is megkapta a magyar állampolgárságot. Két leánya, 3 unokája és 4 dédunokája van. Magda lánya a pandémia idején hozta a járvány elől Vácra, azóta él a családdal. Nagy örömét leli unokái, dédunokái társaságában, de lakás körüli teendőkben való besegítés mellett sokat tévézik és olvas.

Önkormányzatunk ezúton is még sok, családja körében egészségben és boldogságban eltöltött esztendőt kíván Marika és Magdi néninek.

Feladó: Városháza

EU pályázatok