címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Utazási irodák váci tanulmányútja

Utazási irodák váci tanulmányútja

Közel 30 magyar utazási iroda képviselője töltötte a keddi napjának nagy részét városunkban. A helyi Tourinform iroda és az önkormányzat szakembereinek szervezésében megtartott tanulmányút gazdag programot kínált a résztvevőknek.

A kora délelőtt a váci vasútállomásra érkezőket a népszerű váci kisvonat vitte a bemutatkozás helyszínére. A Remete Pince tulajdonosa, Ambrusné Fogarasi Erzsébet üdvözlő szavai után Matkovich Ilona köszöntőjében vázolta Vác közlekedési, földrajzi előnyeit, melyek segítenek a városban sorakozó látványosságok, történelmi helyek megismertetésében az ország más részeiről érdeklődők számára is. A polgármester külön felhívta a figyelmet néhány olyan váci helyre, melyet a nap folyamán a szervezőknek köszönhetően közelebbről is megismerhettek a vendégek. A jelenlévők megkóstolhatták az egyre ismertebb váci kávéspecialitást, a Mária Terézia melange-t is.

A Memento Mori kiállítás megtekintése után újra a kisvonatra szálltak vendégeink, hogy városnézéssel egybekötött ismertetőt kapjanak a Dunakanyar barokk gyöngyszemének nevezetességeiről és megismerhessenek több vendéglátó- és szálláshelyet is. Az ebédet követően már a panorámabusszal folytatódott a városnézés. Végül a Pannónia Házban található kiállítások megtekintése mellett a váci idegenforgalomban tevékenykedő vállalkozókkal beszélgettek, majd tapasztalat- és információscserés egyeztetésekkel zárták látogatásukat az utazási irodáktól ideérkező szakemberek.

Feladó: Városháza

EU pályázatok