címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 16. | kedd
Csongor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az óvodai beiratkozások rendje FRISSÍTVE!

Az óvodai beiratkozások rendje FRISSÍTVE!

Az önkormányzat Emberi Kapcsolatok Bizottsága március 7-i ülésén átruházott hatáskörében jóváhagyta a 2022/2023-as nevelési évben indítható óvodai csoportok számát, és meghatározta az óvodai beiratkozások rendjét.

Eszerint a beiratkozások időpontjai:
2022. április 25-én (hétfő): 8-12 óráig -
2022. április 26-án (kedd): 8-12 óráig 14-17 óráig
2022. április 27-án (szerda): - 14-17 óráig

A szülő köteles beíratni gyermekét, ha
- már betöltötte 3. életévét, de még nem jár óvodába;
- 2022. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, ugyanis a nevelési év kezdő napjától (2022. szeptember 1-jétől) legalább napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni!
- amennyiben az óvodai nevelésre kötelezett gyermek óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, arról a szülő köteles a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő tizenöt napon belül írásban értesíteni az Oktatási Hivatalt

(Az óvodai beiratkozásra a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 49. §-a vonatkozik.)

A beiratkozáshoz szükséges:
1. nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására (kivéve abban az esetben, ha csak az egyik szülő gyakorolja a szülői felügyeleti jogot) az ehhez szükséges nyomtatvány átvehető az óvodákban, illetve letölthető a www.vac.hu oldalról. Valamint kérem tájékozódjanak az óvoda honlapján elérhető egyéb dokumentumokról (adatkezelési lap, jelentkezési lap stb.).
2. gyermek születési anyakönyvi kivonata,
3. gyermek TAJ kártyája,
4. a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (a születési anyakönyvi kivonat alapján kiállított lakcímkártya hátoldalán található a személyi azonosító),
5. gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány,
6. a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa,
(A gyermek beíratása a körzet szerinti óvoda székhelyén történik.)

Az óvoda vezetője legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő harmincadik napig dönt a felvételi kérelmekről és döntéséről írásban értesíti a szülőt. Az értesítés tartalmazza a jogorvoslat (fellebbezés) lehetőségét és határidejét is.

Az óvodavezető írásbeli döntése ellen a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő a közléstől számított tizenöt napon belül illetékmentes fellebbezési kérelmet nyújthat be a jegyzőhöz címezve az óvoda vezetőjénél.

FRISSÍTÉS!

A beiratkozási rendről szóló Hirdetmény pontosított utcalistát tartalmazó körzetbesorolással mellékletünkben megtalálható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
ovisbeiratkozasuj.pdf

EU pályázatok