címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 16. | kedd
Csongor napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Felhívás testvérvárosunk megsegítésére

Felhívás testvérvárosunk megsegítésére

Tisztelt Váci Polgárok, Vállalkozók!

Mint az mindenki előtt ismert, az Ukrajnában zajló orosz agresszió egyre több áldozatot követel. Sajnos egyre többen kénytelenek elhagyni otthonukat, hazájukat és például hazánkban, így Vácon is menedéket keresni.

Önkormányzatunk minden lehetséges módon igyekszik segíteni a városunkba érkező menekülteket. Fedélt, ellátást biztosítunk a rászorulóknak. De nem csupán számukra, hanem a háborús övezetekben rekedtek részére is – elsősorban testvérvárosunk, Técső lakóinak – igyekszünk humanitárius segélyeket biztosítani, enyhíteni tragikus életüket. Ennek érdekében már működik az erre a célra megnyitott számlánk: SEGÍTSÉGNYÚJTÁS UKRAJNÁNAK – VÁC 11742094-15395429-10430006.

Folyamatos a kapcsolatunk testvérvárosunk vezetőivel. A tőlük kapott friss információ szerint az alábbiakra lenne leginkább szükségük:
szétszedhető – összerakható ágy
ágykeretek (összecsukható ágy)
hálózsákok
matracok, ágybetét
ágytakarók, párnák, takarók
ágynemű

Tisztelt Váciak!

A tragikus időszakot élők nevében ezúton is köszönetemet fejezem ki az Önök által eddig nyújtott segítségért. Városunk polgárai, vállalkozásai már eddig is szép példát mutattak önzetlenségből humánus gondolkodásból. Kérem, a jövőben is tegyünk meg mindent a menekültek, rászorultak életének megkönnyítéséért. Tehát, azok, akiknek módjukban áll a felsoroltak közül felajánlani, tegyék meg azt akár a Jószomszéd Hálózaton, akár a Váci Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül, illetve várjuk az adományokat a fent jelzett számlára.

Reménykedve a háborús borzalom mielőbbi enyhülésében, segítségüket ezúttal is megköszönöm.

Matkovich Ilona
polgármester

Feladó: Városháza

EU pályázatok