címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Új gyalogos átkelőhely Deákváron

Új gyalogos átkelőhely Deákváron

E hét elején kezdte meg a kivitelező a többmilliós városi forrásból finanszírozott gyalogos átkelőhely kialakítását az Újhegyi út és Zeke utca kereszteződésében.

Mint arról Molnár Nándor deákvári képviselő, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke tájékoztatott, a beruházás már az elmúlt évben elindult azzal, hogy egy oszlop áthelyezésével biztosították a szükséges megvilágítást. Jelenleg a szegélyek lesüllyesztése, a Zeke utcában a rávezető aszfaltos járda kiépítése és a vízelvezető árok elkerítése zajlik.

„Az új gyalogos átkelőhely kialakításánál figyelembe vesszük a vakok és gyengénlátók biztonságos közlekedését. Ezért az úgynevezett taktilis, felszínből kiemelkedő útburkolati jelek segítik majd a könnyebb átkelésüket. A burkolatbontások után kerül sorra a felfestés és a szükséges táblák elhelyezése.” – mondta Molnár Nándor.

***

A 2019-ben bizalmat kapott városvezetés kiemelten figyel az út-, kerékpárút és járdafelújításokra, a kezelésében lévő közlekedési utak, csomópontok biztonságának növelésére.

A mostani fejlesztéshez hasonlóan korábban sor került a régóta jogos igényként felmerült Kosdi úti gyalogos átkelőhelyek kialakítására, két okoszebra létesült városunkban és folyamatosan kapnak újrafestést a város többi átkelői is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok