címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A 90 éves Lakatos Lászlónét köszöntötte a város

A 90 éves Lakatos Lászlónét köszöntötte a város

Otthonában köszöntötte Inotay Gergely, Vác város alpolgármestere Lakatos Lászlóné Gabi néni szépkorú váci lakost.

Lakatos Lászlóné Gabi néni a napokban ünnepelte 90. születésnapját. Ebből a jeles alkalomból köszöntötte díszoklevéllel és virágcsokorral Inotay Gergely, Vác város alpolgármestere.

Gabi néni Veresegyházán született 1932. április 18-án, 5 gyermekes kereskedő család középső gyermekeként. Édesapját a II. világháború alatt, 1944-ben veszítette el. Az özvegyen maradt édesanya Kosdon nevelte egyedül gyermekeit.

Iskolái elvégzése után Gabi néni először Budapesten, a vasútnál dolgozott, adminisztrátorként. Itt ismerkedett össze férjével, Lakatos Lászlóval, akivel 1951-ben házasodtak össze. Két lányuk született, Ágnes és Anna.

A család 1956-ban Vácra költözött, abba a kis kertes házba, ahol Gabi néni most is lakik. Vácon a PÁÉV-nál dolgozott bérszámfejtőként, majd nyugdíjba vonulásáig Dunakeszin, egy biztosítótársaságnál vállalt munkát.

Gabi néni szívesen kertészkedett, a veteményesben még ma is ott vannak azok a palánták, amiket édesanyja ültetett. Mostanában a virágokban már csak gyönyörködik, a kerti munkát már nem bírja. Szabadidejében szívesen fejt rejtvényeket és nézi a televíziót: kedvenc műsorai a magyar és külföldi természeti látványosságokat bemutató sorozatok, és nagyon szereti a régi filmeket. Régebben is szeretett utazni, amennyire egészsége engedi, most is szeret kisebb-nagyobb kiruccanásokat tenni.

Feladó: Városháza

EU pályázatok