címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Bírság a Vác Online kiadójának

Bírság a Vác Online kiadójának

Többszörösen is pórul járt a hírek, információk helyett bevallottan saját véleményekkel városunkat lejárató és hazugságai miatt sorozatosan pereket vesztő Vác Online és kiadója.

A városunk nevét használó Fidesz-KDNP-hez köthető oldal nem volt hajlandó végrehajtani egy jogerős bírósági ítéletet, amelyben valótlan tényállítása miatt helyreigazítás közlésére kötelezték. Azzal vádolták valótlanul önkormányzatunkat, hogy a színházigazgató kinevezésével kapcsolatban törvényt sértett.

A helyreigazítást az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül kellett volna közölniük még tavaly ősszel, ám ezt nem tették meg. Vác Város Önkormányzata kénytelen volt végrehajtást indítani a Rétvári Bence munkatársának tulajdonában álló oldal ellen, és csak ennek hatására közölték a helyreigazítást.

A Váci Járásbíróság nemrég a helyreigazítási kötelezettség elmulasztása miatt pénzbüntetésre ítélte a Vác Online kiadóját, a nagymarosi Hellodunakanyar Kft-t.

***

Városunk önkormányzatának lejáratását is végző portál főszerkesztője az a nagymarosi Hujbert István, akinek köreihez kormánypárti döntések nyomán 34,8 millió forint közpénz érkezett.

A portál több pert is vesztett már – elsőfokon és jogerősen. Ezek hatására is helyreigazítást közölt alpolgármesterrel, bizottsági elnökkel, színházigazgatóval, bizottsági taggal, ügyvéddel, felügyelőbizottsági taggal, és az önkormányzattal kapcsolatos több hazug állításai miatt is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok