címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Folytatódó felújítások a váci strandon

Folytatódó felújítások a váci strandon

Korában már beszámoltunk róla. hogy a váci strandon felszerelésre került a 33 méteres medencéhez vezető közlekedő folyosó ponyvafedése. Ennek köszönhetően a téli időszakban is temperált, biztonságos környezetben volt megközelíthető a fedett úszómedence.

Ezt követően az intézmény szabadtéri környezetében folytatódik a felújítássorozat: megkezdődött a strand területén található gyermek pancsoló medence teljes körű rekonstrukciója. Erre szükség is van, mivel az elmúlt években több helyen megsérült, megrepedezett a medencetest csempeburkolata és repedés keletkezett az egyik lábmosóban is. A részleges javítások helyett az a döntés született, hogy átfogóbb munkával a medence és teljes környezete újuljon meg.

A komoly és időigényes munkálatok során már elbontásra került a padló és az oldalfal csempefedése. A folytatást azonban komoly akadályok nehezítik. Mivel az intézményvezetés szándéka szerint minél kímélőbb felületet szeretnének kialakítani, elkerülve az esetleges sérüléseket, horzsolásokat, olyan anyagok, felületburkolók kerülnek beépítésre, melyek csak külföldről szerezhetők be.

Az ismert háborús helyzet miatt sajnos akadozik a szállítás, gondok adódnak a kivitelezés munkaütemével. A komoly infláció miatt folyamatosan biztosítani szükséges a beruházás finanszírozhatóságát is. A komplex rekonstrukció színvonalából azonban nem szeretnének engedni.

Feladó: Városháza

EU pályázatok