címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az EKIF vezetőivel egyeztettek

Az EKIF vezetőivel egyeztettek

A koronavírus járvány miatt csak most tudott találkozni Selmeczi Zoltánnal, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) főigazgatójával Matkovich Ilona polgármester és Inotay Gergely alpolgármester. A beszélgetésen részt vett még Kissné Vastag Alíz főigazgatói-titkárságvezető, Kemper Tiborné, a Szent Család Katolikus Óvoda vezetője és Sisa Sándorné, a Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A találkozón több olyan témát érintettek a felek, amelyeken a jövőben közösen szeretnének dolgozni. Szóba került, hogy az egyházi intézmények is kaphassanak lehetőséget az városi óvodákban a bemutatkozásra, valamint, hogy bekapcsolódhassanak az önkormányzat rendezvényeibe.

Kérték azt is, hogy pedagógusaik is részesülhessenek városi kitüntetésekben, erre ígéretet is kaptak a városvezetőtől. Végül megállapodtak abban, hogy közösen tesznek azért, hogy az oktatási intézmények körüli közlekedési nehézségek megoldódjanak.

A találkozó végén a vendégek meginvitálták a város vezetőit, hogy tekintsék meg az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságához tartozó váci intézményeket.

Feladó: Városháza

EU pályázatok