címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Óriáskerék és gyermektáborok

Óriáskerék és gyermektáborok

Remélhetően sok vácit és idelátogató vendéget vonzó nyári eseményekről és a gyermekek táboroztatási lehetőségeiről nyilatkozott az ES TV-Vác Híradójának Inotay Gergely.

Az alpolgármester tájékoztatott arról, hogy június 11-től a tavalyi helyén ismét felállítják a Duna-parti óriáskereket. Mint elmondta: a turisztikai látványosság egy évvel ezelőtt rengeteg érdeklődőt vonzott a város határain túlról is.

A koronavírusjárvány lecsengésével idén újra lehetőség nyílik arra, hogy a nagy tömegeket vonzó Világi Vigalmat a hagyományos módon, három egymást követő napon rendezze meg a város – tájékoztatott az alpolgármester, majd kiemelte: komoly fesztivál-nyár elé néz Vác. A programok zajossága mértéktartóbb lesz, inkább a kulturálisabb rendezvények felé igyekeznek elmozdulni a szervezők.

A nyári szünet idejére heti turnusokban több városi intézmény készül programokkal a kisebbek számára. A művelődési központ négy héten keresztül fogadja a gyerekeket a hagyományos kézműves táborokba. A múzeum szervezésében a június 27-én induló négy évszakos tábor, illetve a július 11-ével induló királyok, királylányok tábor kapcsán a város hagyományait fogja feleleveníteni a gyermekekkel.

Az önkormányzat ezen felül a Simon Antal iskolában biztosít egész nyáron gyermekfelügyeletet, ahová az alsó tagozatos diákokat várják. „A Gazdasági Hivatalunk most is megszervezi az egész nyárra szóló gyermekfelügyeletét, a szakmai stáb a Családsegítőből jön. Nagyon gazdag programokkal várják ők is a gyerekeket, itt 70-80 főt tudunk fogadni, az iskolákon keresztül történik a gyermekek szervezése.” – mondta a teleíziónak Inotay Gergely alpolgármester.

Feladó: Városháza

EU pályázatok