címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Vácott tanácskoztak az agglomerációs kerékpáros stratégiáról

Vácott tanácskoztak az agglomerációs kerékpáros stratégiáról

A héten a városházán zajlott az a fórum, ahol az agglomerációs települések kerékpáros útvonalainak tervezéséról volt szó.

A tanulmányt előkészítő cég képviselője ismertette a lakossági vélemények, a domborzati viszonyok, a meglévő útházatok és a települések meglévő, illetve tervezett kerékpárútjainak figyelembevételével készült terveket. Fő feladatként a helységek közötti védett kerékpáros útkapcsolat tervezését, továbbá a településeken lévő vasútállomások gyors és védett megközelítésének megteremtését említette.

Az egyeztetésen a váci észrevételeket Taskovics Andrea főépítész ismertette. Kiemelte a Csendesrét és az Alsóvárosi vasúti megálló között megtervezett kerékpárút megvalósításának fontosságát. Jelezte a Kosdi út szélesítésének, gyalogos és biciklis közlekedési sávok kiépítésének igényét. Mindezek mellett szorgalmazta az M2 északi csomópont kiépítésénél a kerékpáros végpontok betervezését a készülő anyagba.

Kiss Zsolt alpolgármester a Máriaudvar-Gödöllői út és az EuroVelo 6 kerékpárút közötti kapcsolat tervezését és megépítését kérte, továbbá megemlítette a Duna-Híd koncepcióknak és a 71- es vasúti vonal tervezésének összehangolását a tervezői folyamatokban.

A találkozón a környező települések (Dunakeszi, Kosd, Csörög, Fót, Sződ, Vácduka) vezetői, szakmai képviselői ismertették javaslataikat, valamint kisebb módosításokat kértek a koncepciótervben.

Feladó: Városháza

EU pályázatok