címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Ismeretterjesztő táborba érkeztek testvérvárosainkból

Ismeretterjesztő táborba érkeztek testvérvárosainkból

Hangos „ano”, „da” és „joo” hangzott el azoktól a testvérvárosainkból érkezett fiataloktól, akik a Játékos Tudomány Egyesület szervezésében az e héten zajló ismeretterjesztő táborban vesznek részt városunkban. Az egyhangú „igen” arra a polgármesteri kérdésre volt válasz, hogy az Ipolyságról, Máriatölgyesről, Otrokoviceből, Székelyudvarhelyről és Jarvenpää-ből érkezett fiatalok jól érzik-e magukat Vácon.

Kedden délelőtt a művelődési házban tartott megnyitón köszöntötte Matkovich Ilona a vendégeket. A váci polgármester örömét fejezte ki, hogy városunk hasonló, szórakoztatva ismeretet adó eseményeknek adhat helyet. Mindezért köszönetet mondott a szervező egyesület munkatársainak és a programokban közreműködőknek.

A Játékos Tudomány Egyesület pályázati forrásból szervezte meg a táborozást, mely igen gazdag programmal várta a gyermekeket. Kedden a megnyitó után egy, a jövőről szóló kiállítást tekinthettek meg, majd a váci ligetben tartott séta után közös faültetésen vettek részt. De strandolás, interaktív kiállítás, parlamenti látogatás és több kirándulás is szerepelt az elmúlt napok kínálatában.

Képünkön a testvérvárosunkból érkezett delegációvezetők

Feladó: Városháza

EU pályázatok