címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 23. | kedd
Béla napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Pályázati forrás a „zöldház” belső homlokzatára

Pályázati forrás a „zöldház” belső homlokzatára

Bár a több éve hozott kormánydöntés ellenére továbbra sem jut hozzá Vác a barokk belváros korábbi önkormányzati ciklusokban elhanyagolt épületeinek felújítását is célzó 4 milliárdos forráshoz, a városvezetés elkötelezett ezen ingatlanok megmentésére.

Mint ismert, saját forrásból, mintegy 100 milliós összegből történt meg a „zöldházként” emlegetett Március 15. tér 10. számú ingatlan külső homlokzat és tetőfelújítása. De az idei városi költségvetésben a főtéri „rózsaszín ház” (Március 15. tér 21.) tetőtér felújítására is rendelkezésre áll elkülönített forrás.

Az önkormányzat folyamatosan kihasznál minden, hasonló célra kiírt pályázati lehetőséget. Így beadta jelentkezését a Nemzeti Kulturális Alap Örökségvédelmi Kollégiuma által meghirdetett lehetőségre is. Városunk közel 15 millió forintos támogatásra pályázott, melyből a „zöldház” kapualja és a régi épület hátsó homlokzatának felújítását kívánja elvégezni.

A projekt tervezett költsége közel 30 millió forint, ennek felét igényelte Vác. A pályázati értesítés szerint az igényelt összegből 7,5 milliót ítéltek meg. A város idei költségvetésében az épület további átalakítására, felújítására is be van tervezve több, mint 176 millió forint.

Feladó: Városháza

EU pályázatok