címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A szakbizottságok júniusi döntéseiről

A szakbizottságok júniusi döntéseiről

A június 22-én megtartandó éves munkaterv szerinti testületi ülés előtt ezen a héten az önkormányzat szakbizottságai tanácskoztak. Az alábbiakban a saját hatáskörben hozott – tehát hatályba lépett – legfontosabb döntésekről adunk tájékoztatást.

Emberi Kapcsolatok Bizottsága
A hét első napján ülésező grémium zárt ülésen átruházott hatáskörben döntött a „Vác Város Közszolgálatáért” kitüntető címről. Eszerint az elismerést idén dr. Grmela Judit aljegyző veheti át. A bizottság elfogadta az Egészségügyi Primer prevenciós pályázatok, illetve az Egészségügyi Alapellátási Pályázat tartalmát. (E két kiírás honlapunk Pályázatok rovatában megtalálható.) Jóváhagyták a városi óvodák és bölcsődék nyári leállásának ütemtervét, mely képünkön látható.

Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság
Kedden a Váci Városfejlesztő Kft. és a céggel egységes szabályrendszer alapján működő gazdasági társaságok április hónapban végzett munkájáról szóló beszámolók elfogadása után a bizottság jóváhagyta a városi uszoda és strand, illetve a városi stadion igénybevételére érvényes díjtáblázatok módosítását. Az előbbi esetben jelentős árkedvezményeket vehetnek igénybe a váci látogatók. A stadiont a jövőben már nem használhatják ingyen az NB III-as focisták, illetve újabb utánpótlásnevelő egyesület kaphat bérlési lehetőséget a létesítményben. Egyetértettek azzal is, hogy a Váci Sport Nonprofit Kft. támogatási hozzájárulást adjon a Váci Vízmű SE részére egy, a létesítményben lebonyolítandó versenyhez.

Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság
Szerdán végül e szakgrémium tagjai üléseztek és ezúttal is több, mint félszáz napirendi témát tárgyaltak meg. A saját hatáskörben meghozott döntések döntő részét most is ingatlanügyek tették ki. Több helyszínre vonatkozóan értettek egyet azzal, hogy ezekre kerékpártárolók, hulladékgyűjtő edények, kutyaürülékgyűjtők kerüljenek kihelyezésre. Emléktáblát helyeznek el Ujvári István egykori tanár házán és változik a forgalmi rend a mélygarázs feletti térfelszínen. Döntés született arról is, hogy július 30-ig folyamatosan megszüntetik a még meglévő közterületi szelektív hulladékgyűjtő szigeteket.

Feladó: Városháza

EU pályázatok