címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Felújítják a vízfogó átereszt

Felújítják a vízfogó átereszt

A hét első napján megkezdődtek azok a munkák, melynek eredményeként többéves gond szűnik meg a deákvári Naszály úton lévő vízfogónál.

Pár hónapja jelezték a Váci Polgármesteri Hivatal műszaki szakemberei, hogy a két vízfogó közötti zsiliprendszerhez kapcsolódó 800 mm-es betongyűrűs átfolyó cső széttört. Az alatta kifolyt víz jelentős méretű üreget képezett. A gond sürgős beavatkozást igényelt, így a májusi képviselő-testületi ülésen 10 millió forintot csoportosítottak át a megoldására.
Pályáztatás útján a legkedvezőbb árajánlatot benyújtó cég kezdhette el a munkát, amely várhatóan egy hétig tart majd.

„Az elmúlt hetekben, napokban tovább romlott az áteresz állapota: beszakadt a kifolyórész, így az utolsó pillanatban indult el a felújítás. Hétfőn megkezdődött a tereprendezés, vagyis az elburjánzott növényzet kivágása, a nád eltávolítása, mert a munkagépeknek és teherautóknak a csapadékvíz kifolyóhoz kell jutniuk. Fontos megjegyezni, hogy fát nem kell kivágni a területen. Természetesen ezúttal is kötelező lesz a kivitelező számára az eredeti állapot visszaállítása.” – adott tájékoztatást a várható munkákról Szabó László.

A Műszaki Osztály osztályvezetője azt is elmondta, hogy a Naszály út felől időszakosan a vízfogó felől teherautó forgalom lesz, így kérik az arra gyalogosan, kerékpárral és személygépjárművel közlekedőket, hogy körültekintően használják az útszakaszt.

Feladó: Városháza

EU pályázatok