címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kormánypárti képviselői érdektelenség a „zöldház” bejárásán

Kormánypárti képviselői érdektelenség a „zöldház” bejárásán

Képviselői kérésre bejárást tartottak a Március 15. tér 10. szám alatti barokk épületben, a „zöldházban”, amelyen Inotay Gergely alpolgármester, Jess Kinga, Pető Csilla és Rozmaring Sándor képviselők vettek részt.

Mint ismeretes, erre az ingatlanra is elkészültek a 2017-es kormányhatározat – melyben 4 milliárd forintot ígértek a váci belváros megújítására és a múzeumnegyed kialakítására – alapján a rekonstrukciós tervek. Ám mivel ezt a forrást eddig nem kapta meg az önkormányzat, ezért saját pénzből, közel 100 milliós költséggel felújíttatja az épület tetőszerkezetét és homlokzatát.

Idén a kapualjat és a hátsó homlokzatot újítják majd fel, erre pályázott is a város, közel 15 millió forint támogatást igényelve. Ám a közelmúltban kiderült, hogy ennek a felét ítélték oda. A munkák várhatóan 30 millió forintba kerülnek majd.

A bejáráson Pető Csilla kérdéseit Inotay Gergely válaszolta meg, aki elmondta: közösségi, kulturális funkciót töltene be az épület a jövőben. A képviselő asszony azonban ezzel egyet nem értését fejezte ki, mivel szerint a Káptalan utcai ingatlannak is hasonló funkciót szánt volna a város vezetése. Azt azonban elfelejtették megemlíteni neki képviselőtársai, hogy még az előző érában benyújtott felújítási pályázatban is hasonló funkciót jelöltek meg az épület hasznosítására.

A város idei költségvetésében a további átalakításokra, felújítására több, mint 176 millió forint van betervezve.

Feladó: Városháza

EU pályázatok