címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Súlyos kárt előztek meg a vízfogónál

Súlyos kárt előztek meg a vízfogónál

Korábban hírül adtuk, hogy sürgősséggel kellett megjavítani a Naszály úton lévő vízfogók közötti zsiliprendszerhez kapcsolódó 800 mm-es betongyűrűs átfolyó széttört csövét. Szerencsére a Váci Polgármesteri Hivatal műszaki szakemberei még időben észlelték a bajt és e hét elején már el is készült a mintegy 10 millió forintos költségvetési átcsoportosítással finanszírozott javítás.

Ezúttal is a pályáztatás útján a legkedvezőbb árajánlatot benyújtó cég végezte el a munkát, szerencsére elég rövid idő, egy hét alatt.

A Műszaki Osztálytól megtudtuk, hogy a területet először alkalmassá kellett tenni a munkagépeknek, hogy az átfolyóhoz férjenek. Ezt követően kezdődött el a bontási munka. A széttört betongyűrűk pótlását követően kibélelésre került az áteresz, majd betonnal lett kitöltve a gyűrű és a bélés közötti rész. Két darab kitorkolófej is beépítésre került. A kivitelező a zsilip rendszert is rendbe tette, a rácsokat, és korlátokat újrafestették. A munkák a környezet rendezésével fejeződtek be.

Feladó: Városháza

EU pályázatok