címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Forgalmi rend változások a Vigalom kapcsán

Forgalmi rend változások a Vigalom kapcsán

A 2022. július 22-24-ig tartó XXVIII. Váci Világi Vigalomhoz kapcsolódóan több helyen útlezárásokra, átmeneti parkolási tilalomra, buszjárati útvonal változásokra kell számítani – részben már szerdától kezdődően. Az alábbiakban ezeket foglaljuk össze.

Július 20. (szerda) reggel 8 órától július 25. hétfő reggel 8 óráig a Duna-parton a kerékpárút a Gombás patak hídja és a révátkelő közötti szakaszon elveszíti kerékpárút funkcióját, tehát megnyílik a gyalogosforgalom előtt is. A kerékpárutat használók a rendezvény ideje alatt a Váci Fegyháztól a Köztársaság út – Március 15. tér – Budapesti főút útvonalon tudják elkerülni az érintett szakaszt.

Július 21. (csütörtök) reggel 8 órától a gépjármű forgalomtól elzárt terület lesz az Ady Endre sétány a komptól, valamint a József Attila sétány teljes szakasza.

Július 21. (csütörtök) reggel 8 órától az Ilona utca forgalmi rendje megfordul: a belváros felé lesz egyirányú. Ugyanettől az időponttól egyirányúvá válik a forgalmi rend a Burgundia utcában a Bajcsy-Zsilinszky utcától a Budapesti főút felé.

Július 22. (péntek) 12 órától a Petróczy utca teljes szakaszát lezárják a gépjármű forgalom elől, csak az ott lakók és a külön engedéllyel rendelkezők hajthatnak be a területre. Szintén pénteken 12 órától lezárják a Március 15. tér Köztársaság út felőli részét, a térre csak külön kiadott engedéllyel lehet behajtani.

Gépkocsival a rendezvény Duna-parti területe a 2-es sz. főút Földváry tér – Diadal téren keresztül, a táblával jelölt útvonalon közelíthető meg.
A strand előtti (Szentháromság téri) parkoló üzemel a rendezvény ideje alatt, viszont a Szentháromság tér felől a Március 15. teret nem lehet majd megközelíteni. Itt útlezárás miatt a Konstantin tér felé lehet majd elhagyni a területet.

A Volánbusz helyi járatai július 22. (péntek) 12 órától július 25. (hétfő) üzemkezdésig a Március 15. teret nem érintik.

A révátkelő forgalma zavartalan a rendezvény ideje alatt.

***

A rendezvényhez kapcsolódóan ideiglenes fizetős parkolót (képünkön) vehetnek igénybe a közelben az autósok.

A parkolási időszak: július 22-én, pénteken 16.00-tól 24.00-ig, szombaton 8.00-tól 24.00-ig, valamint vasárnap 8.00-tól 24.00-ig tart.
A parkolási időszakot követő 2 órán belül a parkolási terület elhagyása kötelező, ellenkező esetben a KRESZ szabályai a mérvadóak.
Parkolási díj mértéke 1.000 Ft/alkalom, a jegyváltás a helyszínen történik.

Feladó: Városháza

EU pályázatok