címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szépül a főtér: megújul a „rózsaszín ház”

Szépül a főtér: megújul a „rózsaszín ház”

Az elmúlt héten Matkovich Ilona polgármester több induló városi beruházás kivitelezési munkáinak elindulását jelentette be. Ezek közül az egyik a főtéri „rózsaszín ház” (Március 15. tér 21. – Würth-ház) tetőtér felújítása volt, amely a napokban el is kezdődött.

Mint ahogy korábban megírtuk, az önkormányzat pályázatot is benyújtott a Nemzeti Kulturális Alap Örökségvédelmi Kollégiumához annak érdekében, hogy megújulhasson a műemlék épület, de az igényelt 10 millió forint helyett mindössze 4,5 milliót kapott. A felújítás teljes költsége több, mint 35 millió forint lesz. A felújítás várhatóan szeptember végéig tart majd.

***

A váci városvezetés kiemelt figyelmet fordít a település értékeinek, patinás barokk épületeinek, műemlékeinek, épített örökségének védelmére. Ennek értelmében a védett épületek felújítására évente ír ki pályázatot, felújíttatta a főtéri „zöldházat”, folyamatos a belvárosi kandeláberek megújítása, kijavíttatta a korzón lévő évekkel ezelőtt megrongált öntöttvas korlátot és elkezdődött a „Márvány tér” felújítása is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok