címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Felújítások a városi idősotthonokban

Felújítások a városi idősotthonokban

Folyamatos fejlesztések zajlanak a váci idősotthonokban. A 148 bentlakó ellátása mellett házi segítségnyújtással is foglalkozó intézmény klubot is üzemeltet, így összesen mintegy 300 szépkorúval állnak kapcsolatban. A városban három bentlakásos épületet tart fent az önkormányzat, az idősek élelmezését a Burgundia utcai egység nemrég kifestett főzőkonyhájával oldják meg – számolt be a városi televízió Híradója.

A Burgundia utcai otthon kertjét az utóbbi hónapokban szépen felújították, virágokat ültettek és az árnyas fák alatt türkiz színűre festették a padokat. Hamarosan sor kerül az épület homlokzatának tatarozására, továbbá megkezdődött a főzőkonyha felújítása is, ami az összes városi idősotthont ellátja élelemmel.

"A legnagyobb beruházásunk a főzőkonyhánknak a felújítása volt, ott egy nagy festés-mázolás történt. Azért mondom nagynak, mert több mint 400 négyzetméteres területről beszélünk, úgyhogy vagy egy hétig dolgoztak rajta a festők. Ott még egy armatúra cserére szeretnénk majd lehetőséget találni a közeljövőben, azt gondolom, ez az idei év legnagyobb és legfontosabb eseménye" – mondta Szabados-Slezák Brigitta igazgató.

Tisztasági festés zajlott a Rádi úti egység nővérszobájában is, ahol ezen felül kicserélték a régi padlóburkolatot és új bútorokat is kaptak. Ugyanitt a közeljövőben kazáncsere is lesz, az új fűtési szezont már a korszerűbb fűtőberendezéssel kezdik meg.

„A legnagyobb öröm mindannyiunknak, hogy dr. Kenéz Zoltán nevét viseli most már az intézmény hivatalosan is, alapító okiratba foglalva július 8-a óta.”

Az intézmény képviselői a Vigalom idején kitelepülnek a Zenepavilon közelébe, ahová szívesen várják a névadójukat ábrázoló fotókat, cikkeket, relikviákat, esetleg történeteket, amelyekből a hivatalos augusztusi névadó ünnepségen kiállítást rendeznének be- tette hozzá az igazgató.

Feladó: Városháza

EU pályázatok