címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Szépülnek a város óvodái

Szépülnek a város óvodái

Elkészült négy PVC burkolat három óvodában – ezt jelentette be Matkovich Ilona az Újhegyi úti intézményben tartott sajtótájékoztatón. Kiemelte még, hogy ez az óvoda az egyik, ahol csoportszoba bővítés indul hamarosan.

„Idén óriási mennyiségű fejlesztést végzünk az óvodákban, hiszen több mint negyedmilliárd forintból új csoportszobák épülnek az Újhegyi úti és a Sirály úti óvodában. Ezen kívül pedig a Kölcsey utcai intézményünkben a tető kerül majd kicserélésre. Egy szakmai megbeszélésen kiderült, hogy több óvodánk van, amelyik évek óta beázik, ez egy elég nagy probléma, különösen akkor, hogyha belül egy felújítás megtörténik, de közben elkezd ázni a fal” – mondta a polgármester.

Ezért úgy döntöttek, hogy ahol a legkritikusabb a helyzet, ott megpróbálják még idén elvégezni a tetőfelújításokat. Párhuzamosan pedig vizesblokk felújítások is történnek a Baba utcában és az Eötvös utcai óvodában. A Nyár utcai óvodánál szintén probléma az esővíz elvezetése, a homlokzat és a terasz is felújításra szorul. A kültéri játszóeszközök cseréjére és pótlására külön összeget csoportosítottak át.

Inotay Gergely alpolgármester azt emelte ki, hogy a felújítással olykor a 40, de akár 50 esztendős PVC burkolatokat cserélték le a szakemberek.

„Előzetesen az óvodákat arra kértük, hogy mutassák be a legrosszabb állapotú helyiségeiket, és ezeket követően kezdődött meg a felmérés, illetve az árajánlat kérése. Fontos szempont volt, hogy mindhárom óvodánkban tudjunk valamit megújítani, a gyerekeknek egy picikét élhetőbb és kedvesebb teret létrehozni” – emelte ki.

A tavalyi évben két tornaszobát, egy csoportszobát és egy öltözőt sikerült ilyen formán az önkormányzatnak felújítania. Az idei esztendőben két csoportszoba mellett három öltözőhelyiséget újítanak meg, az erre a feladatra szánt szűk 3 millió forintos keretből. Így a Nyár utcai tagóvoda, mintegy 40 éve burkolt csoportszobája és a hozzá tartozó öltöző, valamint egy szomszédos öltözőhelyiség kapott új PVC burkolatot. Ezen felül a Vám utcai székhelyintézmény egy nagyobb öltözőnek is használt folyosó szakaszát újították meg.

Terék Ágnes, a Deákvári Óvodák vezetője köszönetet mondott a Pillangó csoport szobájának felújított burkolatáért, valamint azért, hogy a Váci Városfejlesztő Kft munkatársai kifestették a csoportszobát is.

„Nagyon nagy öröm számunkra, hogy ez a munka megvalósult, így szeptemberben egy esztétikusabb, jobb higiénés körülmények között tudjuk fogadni a gyermekeket. A beruházásoknak ez csak egy apró része, hiszen az Újhegyi úti tagintézmény, illetőleg a Sirály utcai tagintézmény egy-egy csoportszobával bővül. Ezeknek a munkálatoknak a tervező illetőleg kezdeti munkálati szakaszában vagyunk. Emellett megvalósult a Sirály utcai tagintézmény teljes ipari hálózatának kibővítése, és pont a napokban kaptunk egy nagyon örömteljes hírt. Százezer forint értékű festéket nyert a Sirály utcai tagintézmény, ahol szülői hozzájárulással lesz felhasználva, kerítés és udvari játékfestésre” – mondta. Hozzátette: emellett a Deákvári főúti óvoda több mint 5 millió forint értékű játszóeszközökkel fog bővülni, csúszdákat, hintákat és homokozót fognak kapni a gyerekek.

Feladó: Városháza

EU pályázatok