címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Háromoldalú szerződés hálózatfejlesztésről

Háromoldalú szerződés hálózatfejlesztésről

Egy, a júniusi testületi ülésen meghozott döntés hátteréről és részleteiről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Városházán.

A Pincevölgyben még a ’60-as években a cementgyár biztosította az ott élő néhány dolgozójának az áramvételi lehetőséget. Mivel az időközben felépített házak miatt ez a hálózat már nagyon leterhelt, , egy új elektromos hálózat kiépítése az élet és vagyonvédelem érdekében halaszthatatlanná vált. Ezért körvonalazódott az az elképzelés, hogy miként lehet mindenki számára az addig szinte használhatatlan háztartási gépek igényének megfelelő villanyáramot biztosítani.

Matkovich Ilona bevezetőjében felidézte, miként is alakult ki az a helyzet, melyet egyeztetések, szerződések után a meghozott képviselő-testületi határozat szerint önkormányzati közreműködéssel fognak megoldani. A polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik közreműködnek a probléma megoldásában.

Rozmaring Sándor a körzet önkormányzati képviselője elmondta: 21 lakás számára egy, az agyagbánya tulajdonos cége által nyújtott vissza nem térítendő támogatás az önkormányzaton keresztül biztosítja majd a költségeket. A közel 9 millió forintos támogatás már a város e célra elkülönített számláján van, és a júniusi testületi döntés engedélyezte a háromoldalú szerződés megkötését. Így az ELMŰ Hálózati Kft. kialakítja az ottani háztartások áramfelhasználásához szükséges rendszer kiépítést, a szerződésben foglaltak szerint 2024. április 30-ig.

Papp János a Naszály Civil Összefogás Fórum elnöke vázolta azt helyzetet, amely miatt az elavult hálózatban napszaktól függően az árammal működő gépek alig üzemelnek. A területre az évek során sokan költöztek ki, több hétvégi ház is áll a hegyoldalban, a balesetveszélyes áramellátás miatt viszont nemrégiben tűzesethez kellett riasztani a katasztrófavédőket. Végül köszönetet mondott a teljes bizalmukat élvező képviselőnek és az önkormányzatnak, amiért felkarolták ügyüket.

Feladó: Városháza

EU pályázatok