címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Átadták Vác Város Építészeti Díját

Átadták Vác Város Építészeti Díját

Az elmúlt év elején alapította a váci önkormányzat a Vác Város Építészeti Díjat, melynek ünnepélyes átadójára idén a Váci Világi Vigalom keretében került sor.

Szombaton a Pannónia Ház udvarán Matkovich Ilona üdvözölte a megjelenteket és mondott köszönetet minden pályázónak azért a munkáért, mellyel városunk épített környezetét szebbé tették. Taskovics Andrea főépítész ismertette a zsűrizett pályaművek értékelését, és a pályázat eredményét. A beküldött pályázatok dokumentációját a felállított tablókon tekinthették meg az érdeklődők.

Az idei pályázatra 11 pályamű érkezett. Az ingatlan nívós felújításáért díjazták a Dózsa György út. 26. számú ház kivitelezését, dicséretben részesült a Március 15. tér 8. számú épület. Az új építésű ingatlanoknál az elismerést a Galamb közi Kovászoló Központ és Zarándokhely érdemelte ki. A Dózsa György út 97. alatti épület és az Erzsébet utca 43. számú ház dicséretet kapott.

A díjátadó befejező részében Gergely Antal építészmérnök tartalmas előadásában Váczy-Hübschl Kálmán munkásságát idézte fel, akinek emlékére történt a legújabb váci kitüntetés alapítása.

Feladó: Városháza

EU pályázatok