címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Tanszerek rászoruló családoknak

Tanszerek rászoruló családoknak

Különböző vállalkozásoktól és személyektől a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ és a Jószomszéd Hálózat segítségével összegyűjtött tanszereket adott át a rászorulók részére a Városházán Matkovich Ilona polgármester.

Csütörtökön kora délután a Városházára érkezett több család, ahonnan aztán sok hasznos tanszerrel gazdagodva távozhattak a nebulók. Az átadás kapcsán a polgármestertől megtudtuk, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik anyagilag is támogatni az idén a korábbinál is jobban megdrágult iskoláztatást. Például jövedelemhez kötötten tudják segíteni a beiskolázást és a gyermekétkeztetést is.

Matkovich Ilona elmondta még: számos példa van arra, hogy a rászorulók a jövedelmi határ csekély mértékű túllépése miatt nem kaphatnak ezekből a támogatásokból. Ilyen esetekben a városunkban Váci Család- és Gyermekjóléti Központ Központ, a Jószomszéd Hálózat, illetve az önkormányzat közösen igyekszik segíteni: megszervezik az iskolai kezdéshez szükséges eszközök gyűjtését, átadását.

A polgármester megköszönte minden felajánlónak az önzetlen segítséget, a diákoknak egészségben és szép érdemjegyekben bővelkedő tanévet kívánt.

Feladó: Városháza

EU pályázatok