címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Elkészült a Rózsaszín ház tetőfelújítása

Elkészült a Rózsaszín ház tetőfelújítása

A napokban befejeződött a főtéri „Rózsaszín ház” (Március 15. tér 21. – Würth-ház) tetőtér felújítása. Az állványzatot elbontották, a buszmegálló visszakerül eredeti helyére.

Mint azt korábban megírtuk, az önkormányzat pályázatot is benyújtott a Nemzeti Kulturális Alap Örökségvédelmi Kollégiumához annak érdekében, hogy megújulhasson a műemlék épület, de az igényelt 10 millió forint helyett mindössze 4,5 milliót kapott. Ez a több mint 35 millió forintos felújítás árának csak a nyolcada.

A beruházásnak köszönhetően az épület tetőszerkezete nemcsak szebbé, de erősebbé és időtállóbbá is vált. A tönkrement tetőelemek cseréje mellett a ház teljesen új héjazatot is kapott.

***

A váci városvezetés kiemelt figyelmet fordít a település értékeinek, patinás barokk épületeinek, műemlékeinek, épített örökségének védelmére. Ezért a védett épületek felújítására évente ír ki pályázatot. 100 millió forintos saját forrásból felújíttatta a főtéri „zöldházat”, folyamatos a belvárosi kandeláberek megújítása, kijavíttatta a korzó öntöttvas korlátait és folyamatban van a „Márvány tér” felújítása is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok