címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2023. június 4. | vasárnap
Bulcsú napja
+17
°
C

Hírek

Keresés

 

Hazudtak, de nem közlik a cáfolatot – ismét megbírságolta a Vác Online-t a bíróság

Hazudtak, de nem közlik a cáfolatot – ismét megbírságolta a Vác Online-t a bíróság

Hazug állításokat tett a váci önkormányzat Pénzügyi-Ügyrendi Bizottságának elnökéről a Vác Online nevű oldal, ezek miatt a Budakörnyéki Törvényszék helyreigazításra kötelezte. Azonban a Fidesz-KDNP-hez köthető oldal egyik alkalommal sem volt hajlandó teljes egészében végrehajtani a jogerős bírósági ítéleteket.

Az érintett önkormányzati képviselő, Kászonyi Károly (Összefogás Vácért), a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság elnöke több végrehajtási eljárást indított a Vác Online-t üzemeltető cég ellen, azonban ezek nem mindegyike volt eddig eredményes. A Váci Járásbíróság megelégelte, hogy a Szabó Csaba (váci Fidelitas-elnök) tulajdonában lévő cég nem hajt végre egy jogerős ítéletet, azaz nem közli le, hogy (a hazugságukkal ellentétben) a képviselő nem fenyegetett meg senkit. A bíróság múlt héten nyolcvanezer forint bírságot szabott ki a fideszhez köthető cégre.

A Váci Járásbíróságnak rövid időn belül ez már a harmadik bírságot kiszabó határozata a Vác Online oldallal szemben. A korábbi bírságait azért kapta a hazug oldal, mert az önkormányzatról és Ferjancsics László alpolgármesterről állított valótlanságait nem volt hajlandó helyreigazítani azt követően sem, hogy jogerős ítéletek erre kötelezték.

***

Rendszeresen rágalmazzák Vácot

Az oldal a vesztett pereknél gyakrabban közöl valótlanságokat, félinformációkon alapuló tévedéseket. A város önkormányzatának lejáratását is végző portál főszerkesztője az a nagymarosi Hujbert István, akinek köreihez kormánypárti döntések nyomán több tízmillió millió forint közpénz érkezett. Az oldalt kiadó kft. ügyvezetője és tulajdonosa Szabó Csaba, a Fidelitas váci vezetője.

A portál több pert is vesztett már – elsőfokon és jogerősen. Ezek hatására is helyreigazítást közölt alpolgármesterrel, bizottsági elnökkel, színházigazgatóval, bizottsági taggal, ügyvéddel, felügyelőbizottsági taggal, és az önkormányzattal kapcsolatos több hazug állításai miatt is.

Feladó: Városháza

EU pályázatok