címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Önkormányzati munkavállalók érdekegyeztető tanácskozása

Önkormányzati munkavállalók érdekegyeztető tanácskozása

A hét első napján tartotta meg idei első tanácskozását a Városi Érdekegyeztető Tanács. A megbeszélésen a városvezetőkön kívül a Polgármesteri Hivatal illetékesei, továbbá az önkormányzati intézményekben tevékenykedő szakszervezetek képviselői, intézményvezetők voltak jelen.

Kökény Szabolcs, a Pénzügyi és Adó Osztály vezetője ismertette a tervezett idei költségvetés legfontosabb jellemzőit, vázolva az infláció és a rezsiválság okozta problémákat. Mint kiemelte: a városi gazdálkodásra is jellemző nehézségek miatt a működőképesség és az emberek számára legfontosabb feladatok ellátása érdekében kompromisszumok megkötésére van szükség. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy – miként a korábbiakban is – a lehetőségekhez mérten maximálisan figyelembe veszik a helyi intézmények dolgozóinak érdekeit.

A folytatásban az önkormányzati és a szakszervezeti vezetők egyetértettek azzal, hogy amennyiben a gazdasági helyzet azt lehetővé teszi, fokozatosan magasabb szintre emelik a munkavállalók számára biztosított kedvezményeket és juttatásokat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok